Ons aanbod

Puppycursus en vervolgtraining

Tijdens de puppytraining staan samenwerken, socialiseren en ontdekken centraal. Enkele oefeningen die we tijdens de puppytraining behandelen zijn: attentiesignaal aanleren, kom hier, begroeten en passeren van personen, niet trekken aan de lijn, wachten, betasten, loslaten van voorwerpen. Daarnaast heel veel aandacht voor hersenwerk en balansoefeningen. Lekker mentaal bezig zijn en zelfvertrouwen opbouwen. De lessen vinden plaats op meerdere locaties dus daadwerkelijk oefenen in de praktijk. De puppytraining bestaat uit 10 lessen.Na de puppytraining is het mogelijk om aan een vervolgtraining deel te nemen. Deze bestaat uit 5 lessen.

 

De trainingen vinden plaats op zaterdagmorgen of woensdagmiddag.


Sociale wandelingen

Onze cursus Sociale Wandelingen is moeilijk samen te vatten. De naam zegt al: wandelingen met sociale interactie. Deze is er dan ook volop, zowel tussen honden onderling, als tussen eigenaar en hun hond, als tussen eigenaren onderling. Hiernaast vindt er ook observatie plaats van honden en hun gedrag. Leren kijken naar en interpreteren van gedrag en lichaamstaal van je eigen hond, maar ook andermans hond leert je om in de dagelijkse praktijk om te gaan met situaties waarvan je voorheen misschien niet wist hoe precies te handelen. Dit kan zijn in het geval van je hond die uitvalt naar andere honden, maar ook te enthousiaste honden of terughoudende honden worden beter begrepen. Jij als eigenaar krijgt ruimschoots handvaten aangereikt om de dagelijkse wandeling voortaan prettig te laten verlopen voor alle betrokken partijen. Ook is er elke les tijd om zaken waar je thuis tegen aan loopt met je hond, al dan niet groepsgewijs, te bespreken. Redenen voor eigenaren om mee te doen aan Sociale Wandelingen zijn zeer divers. Je hoeft geen ‘probleemhond’ te hebben om mee te doen. In de eerste les mag iedereen zijn eigen doelen aangeven en hier wordt dan gedurende de cursus aan gewerkt. Naast wandelen en daarbij kijken naar gedrag doen we ook dingen puur en alleen voor de lol, om samen een leuke tijd te hebben. Hierbij valt te denken aan: hersenwerk, leren wandelen zonder trekken, balans en coördinatie-oefeningen, natural agility, leren relaxen samen, gehoorzaamheidsoefeningen, zwemmen, funtrainingen, (voedsel)sporen uitwerken etc. We werken in kleine groepen met reeksen van 10 lessen die op steeds wisselende locaties (regio Sevenum - Horst - Venray) op zaterdagmorgen gegeven worden. 


Detectie

Bij detectie gaat het om 'zoeken'. De hond wordt aangeleerd om te zoeken naar een verborgen stof.

Onze instructeurs zijn opgeleid door Wesley Visscher van scent imprint for dogs.

 

De trainingen worden aangeboden in Grashoek.


Vlakterevieren

Bij het vlakterevieren oftewel vlaktezoeken zoekt de hond los naar een 'slachtoffer'welke verstopt is in het bos. Door middel van een verwijzing maakt de hond duidelijk aan de geleider dat hij iemand gevonden heeft. Vlakterevieren is uitsluitend geschikt voor honden die los kunnen werken en niet achter wild aan gaan.


Balans en coördinatie

De beginnerscursus Balans en Coördinatie leert in de

eerste plaats de cursisten goed naar (het lichaam) van hun hond te kijken.

 

Er wordt aan bewustzijn en coördinatie gewerkt met

bijvoorbeeld middelen als cavaletti’s, tonnen, krukjes, balanskussens, luchtbed

en/of een balanspinda. Oefeningen worden rustig opgebouwd en er

wordt niks overhaast.

 

Deze oefeningen vergroten de fitness van de hond, verbeteren de spierkracht, conditie, balans, coördinatie, het zelfvertrouwen en het concentratievermogen van de hond. De hond wordt zich beter bewust van zijn lichaam, waardoor hij lekker zin zijn vel komt te zitten.

 

Trainingen vinden plaats op diverse locaties in regio Horst-Venray op zaterdagmorgen.


Omgang kind en hond

Tijdens de puppy cursus blijkt dat veel ouders vragen hebben over de omgang tussen hun pup en kinderen. En dat is heel terecht. Een hond kan heel waardevol zijn in het leven van een kind: een hond geeft onvoorwaardelijke liefde en zorgt voor positieve interactie wat de eigenwaarde van een kind ten goede komt. Daarnaast zorgt een hond voor meer sociale contacten, meer lichamelijke beweging en afname van stress bij een kind. Maar…. toch gebeuren de meeste bijtincidenten (80%) met de eigen hond of een hond in de familie. Honden en kinderen spreken een totaal andere taal en het doel van deze cursus is om een brug te slaan tussen die twee. Zodat ze samen de beste vrienden worden waarbij het welzijn van zowel het kind als de hond voorop staat! Kinderen in de basisschool leeftijd kunnen deelnemen aan deze cursus, met minimaal 1 begeleider, bij voorkeur de eigenaar van de hond. In principe houdt de begeleider in de meeste gevallen de hond vast, waarbij de kinderen wel oefeningen doen met de hond. Dus zowel de begeleiders als de kinderen zijn erg betrokken tijdens de lessen. Er kunnen minimaal 3 en maximaal 5 honden meedoen. De cursus bestaat uit 5 lessen. Er wordt gewerkt aan het begroeten van de hond op een respectvolle en vooral veilige manier, hondentaal wordt uitgelegd en hoe daarop te reageren om ongewenste situaties te voorkomen, de verzorging en opvoeding komen aan bod: wie doet wat en hoe? Tot slot worden er activiteiten gedaan die zowel voor honden als kinderen leuk en veilig zijn om te doen. Denk hierbij aan zoekspelletjes, speuren, apporteren en denkspelletjes. Uiteraard wordt er gewerkt met positieve bekrachtiging en niet met correcties, om zo een positieve band tussen hond en kind op te bouwen, zodat ze fijne kameraden voor het leven kunnen worden.