Over ons

Melanie

Mijn naam is Melanie Linssen, woonachtig in Noord-Limburg en trotse eigenaar van 8 honden, 1 border collie en 7 australian shepherds. Van kinds af aan al helemaal dierengek. Na enkele jaren lesgeven op een hondenschool, ben ik in 2010 gestart met Dogsigns. Hier kan ik volledig mijn eigen visie volgen en nieuwe ideeën ontwikkelen. Vanaf het moment dat ik met mijn eerste hond ging trainen bij een hondenschool, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hondengedrag. Het begon met heel veel boeken lezen en wat lezingen bijwonen. Daarna ben ik een aantal opleidingen gaan volgen in binnen- en buitenland. Maar constant had ik het gevoel dat ik iets miste….wat wist ik niet. Totdat ik een lezing bijwoonde over kalmerende signalen en dus kennis maakte met de denkwijze van Turid Rugaas. Toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik herkende hier heel veel in en ik wilde er dus meer van weten. Ik heb wat seminars van Turid zelf bijgewoond en uiteindelijk ook de IDBTS, International Dog Behaviour and Training School, van Sheila Harper gevolgd.

Uiteraard volg ik nog steeds met enige regelmaat opleidingen, seminars en workshops om mezelf te blijven ontwikkelen en up-to-date te blijven. Je bent immers nooit uitgeleerd.

 

De omgang tussen hond en mens is heel bijzonder, hondengedrag is fascinerend, Dogsigns is mijn passie.

 


Judith

Hallo, ik ben Judith Linders en helemaal gek van honden en in het bijzonder onze eigen twee: Afghaanse windhond Ilai en langhaar Weimaraner Miloh. Twee totaal verschillende karakters, wat het samen juist erg leuk maakt. Doordat ik zo enthousiast met beide honden heb deelgenomen aan allerlei cursussen bij Dogsigns, heb ik een aantal jaren geleden gereageerd op de oproep om het team te gaan versterken. Inmiddels heb ik diverse diploma's behaald en volg ik veel lezingen, workshops en seminars. Ik geef de puppy cursus, de puppy vervolg cursus, cursus omgang tussen kind & hond en de lessen balans & coördinatie. We blijven tevens bezig om nieuwe cursussen te ontwikkelen. We werken middels positieve bekrachtiging, een bewezen methode, waarmee ik ook werk in mijn baan als maatschappelijk werker. Ik geniet ervan als ik eigenaren zie genieten van hun hond en als ik kan bijdragen aan een positieve band tussen eigenaar en hond die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerken en samen plezier hebben. Het mooie van Dogsigns is dat we nooit het gevoel hebben dat we uitgeleerd zijn. Dus regelmatig houden we ons op allerlei manieren op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op hondengebied. En natuurlijk krijgen de hondeneigenaren dit ook van ons mee!