Mantrailen

 

*Onze trainingsgroepen en wachtlijst voor het mantrailen zitten vol, wij nemen op dit moment ook geen nieuwe cursisten meer aan*

 

Zeg je ‘hond’ dan zeg je ook ‘geur’ of ‘snuffelen’. Dat is namelijk wat honden het liefst doen. Hun reukvermogen is voor ons mensen onvoorstelbaar sterk.

Dit wetende kun je je voorstellen dat het voor een hond erg plezierig is om met zijn neus te werken. Mantrailen is dan ook een zeer leuke sport om samen met je hond te beoefenen. Je bent een team samen; je hond heeft de neus, jij het inzicht in wat de hond bedoelt en waar hij heen wil. Dat hierin dan ook meteen de uitdaging ligt mag duidelijk zijn. Dit inzicht; het ‘lezen’ van je hond groeit naarmate jullie als team steeds meer gevorderd raken.

Na het leggen van de basis; de benodigde theorie, leren van de juiste lijnvoering, leren uitwerken van relatief korte sporen en richting kiezen op kruispunten of splitsingen kunnen er stukje bij beetje alle denkbare uitdagingen toegevoegd worden. Hierbij valt te denken aan mantrailen in een dorpskern of industrieterrein in plaats van in een bosgebied, slachtoffers die zich per fiets verplaatst hebben etc. Zeker is dat je nooit uitgeleerd raakt en dat maakt deze sport zo vreselijk leuk om te doen.

Mantrailen is geschikt voor elke hond van elke leeftijd en vindt steeds plaats op wisselende locaties in regio Venlo-Panningen-Horst-Venray. 

 

Lijkt mantrailen je leuk, maar weet je nog niet of het iets voor je hond en jou is? Geen nood, Dogsigns biedt ook de mogelijkheid met een eigen samengestelde groep van maximaal 6 combinaties een workshop mantrailing te volgen. Wij kunnen jullie een leuke dag aanbieden beginnende met een klein theoriegedeelte waarin onder het genot van een kopje koffie of thee de basis van het mantrailen uitgelegd zal worden. Hierna gaan we aan het echte werk beginnen en gaan we het bos in. Tijdens het praktijkgedeelte zal elke combinatie meerdere keren aan de beurt komen om onder begeleiding op zoek te gaan naar het slachtoffer. Lijkt het je leuk om met je eigen clubje hondenliefhebbers een actieve dag te hebben waarin teamspirit tussen jou en je hond centraal staat? Dan geef je op voor deze avontuurlijke ervaring!